DÓHSzK Óvodai Intézményegység
DÓHSzK Óvodai Intézményegység
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Intézményünkről
 
Eszterlánc Óvoda
 
János utcai Tagóvoda
 
Posta utcai Tagóvoda
 
Alagi Tagóvoda
 
Gyöngyharmat Tagóvoda
 
Játszóház Tagóvoda
 
Piros Tagóvoda
 
Meseház Tagóvoda
 
Tehetséggondozó munkánk

Tehetséggondozás

Nevelőtestületünk – a differenciálás, és a felzárkóztatás mellett – nagyon fontosnak tartja a tehetséggondozást. Valljuk, hogy mindenki lehet tehetséges. Éppen ezért a tehetség hosszú távú nevelése szempontjából rendkívül fontosnak tartjuk a kora gyermekkori fejlesztést annak érdekében, hogy idejekorán ne szűküljön be a gyermekek érdeklődése. A 2010-2011-es nevelési évtől az Eszterlánc Óvodában bevezettük tehetséggondozó programunkat kísérleti jelleggel. A pozitív tapasztalatok hatására a 2012-2013 nevelési évtől minden tagóvodánk bekapcsolódott a tehetséggondozó programba.

Célunk:

A kiemelkedő tehetséggel rendelkező gyermekek felismerése és bevonása a tehetséggondozó programba.

Feladataink:

  • Az alkotó szabadság légkörének megteremtése
  • Önálló véleményalkotás fejlesztése
  • Kreativitás fejlesztése
  • Kudarctűrés fejlesztése
  • Sikerélmény biztosítása
  • Kitartás fejlesztése
  • Családdal való szoros kapcsolattartás

Tartalma

Tehetséggondozó programunk keretében tehetséggondozó műhelyek adnak lehetőséget az adott területen tehetséges gyermekeknek a kibontakozásra.

A 2013-2014-as nevelési évben a következő tehetséggondozó műhelyekben tevékenykedhetnek gyermekeink:

   

Eszterlánc Óvoda

„Máktündérek” – népi kismesterségek műhelye

„Aranysármányok” – énekes, táncos műhely

„Futrinkák” – mozgásos műhely

„Gólözön” – mozgásos műhely (foci)

Alagi Tagóvoda

„Kaláris” – népi játékok műhely

„Ugró mókusok” – mozgásos műhely

„Levelibékák” – természeti műhely

„Tudorka” – logikai műhely (sakk)

"Csillagvirág" - kézműves műhely

Gyöngyharmat Tagóvoda

„Izgő-mozgó” - mozgásos műhely

„Fülemüle” – zenei műhely

„Csodabogár” – környezeti műhely

„Észkerék” – logikai műhely

János utcai Tagóvoda

„Pántlika” – néptáncos műhely

„Nyúlcipő” – mozgásos műhely

Posta utcai Tagóvoda

„Csutkababák” – kézműves műhely

„Tulipánfa” – énekes, táncos műhely

„Ugrifüles” – mozgásos műhely

   

A műhelyt vezető pedagógusok éves terv (26 alkalom) alapján végzik fejlesztő munkájukat.

Módszereink megegyeznek a mindennapi munkánk során alkalmazott módszerekkel. A többletet a tevékenységek tartalma, az alkalmazott újszerű technikák jelentik, miközben a gyermek előzetes ismereteire, tapasztalataira építünk. Nagy hangsúlyt kap a kreativitás fejlesztése, az együttműködés kialakítása, a szociális kompetenciák fejlesztése. Többszintű, érzékletes tanulásra van lehetőségük, személyes élményeken keresztül. A tehetséges gyermek erős oldalát fejlesztjük, miközben tehetségével összefüggő gyenge oldalait kiegyenlítjük.

A műhelymunka során olyan, biztonságot nyújtó, elfogadó légkört teremtünk, melyben tág cselekvési szabadságot biztosítunk, különféle megoldási lehetőséget adunk egy-egy feladat elvégzése során.

Tehetségazonosítás

A tehetséggondozó programba az 5. életévüket betöltött gyermekek kerülhetnek.

A tehetséges gyermekek szűrése, kiválasztása meghatározott metodika alapján történik. Elsősorban a gyermek saját óvodapedagógusának megfigyelésére építünk, melynek alapja az egyéni fejlettségmérő lap.

A program ideje alatt folyamatosan információt nyújtunk a szülőknek. A program végén mérjük az elégedettségét, vizsgálatokat végzünk el. A mérési eredményeket, tapasztalatokat összegezzük, elemezzük.

Óvodánk Tehetségpontként csatlakozott a Tehetségpontok országos hálózatába.

 
Látogatók

látogató olvassa a lapot.

 
Számláló
Indulás: 2008-08-24
 
Óra
 
Eseménynaptár Intézményegység
 
Aktuális
 
Óvodai beiratkozás
 
Tehetséggondozás
 
Háttérzene
 

Tartalom

Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Adóbevallás 2018 sms, határidõ, nyomtatvány és tudnivalók itt    *****    AJÁNDÉKOZZ ASZTROLÓGIAI ELEMZÉST, SZÜLETÉSNAPRA IS SZÉP AJÁNDÉK!    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Szereted az animéket és mangákat? Megismernél egy új fansub csapatot? Akkor itt a helyed! A rókák várnak rád ;)    *****    Szeretnél saját lovat?De nem engedheted meg magadnak? Katt!Nevelj nálunk virtuálisan! Nevelj, tenyéssz versenyezz!    *****    EBERTIN: Kozmobiológia    *****    Megérkeztek az útvesztõk a Mesetárba! Kukkantsatok be egy kis ceruzakoptatásra - vagy egy jó mesére!    *****    Aktív Friss Ingatlanok Debrecenben lakások, házak, villák, telehelyek széles választéka Aktív Friss Ingatlanok Debrecen    *****    MARGOT ROBBIE MAGYARORSZÁG - ÉRTESÜLJ ELSÕ KÉZBÕL AZ OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕVEL KAPCSOLATOS HÍREKRÕL - MARGOT ROBBIE MO    *****    Újra elindult a Hungarian Super Mario Fan Club! Hírek, cikkek, érdekességek a Super Mario világából.    *****    Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha    *****    A Sortilegio sztárjainak új közös mexikói sorozata! Ha te is imádod Ana Brenda Contrerast és David Zepedat nézz be!    *****    Te is próbálsz bevételre szert tenni a portálodon? Lehet, hogy nem jelennek meg a hirdetéseid? Ne ess el a bevételedtõl!    *****    Avon vásárló vagy de unod, hogy a tanácsadód várat állandóan? Esetleg eltûnt? Az Õ kedvezményeit inkább te vlltanád be??    *****    Kérlek segítsd egyesületünk munkáját az adód 1%-kal. Nézd meg a rendezvényeinket is. 2018. március 24.-én várunk!    *****    A HUN-Tv kezet nyújt: Az Élet Magazin elõadásai, köztük Asztrológia elõadásom