DÓHSzK Óvodai Intézményegység
DÓHSzK Óvodai Intézményegység
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Intézményünkről
 
Eszterlánc Óvoda
 
János utcai Tagóvoda
 
Posta utcai Tagóvoda
 
Alagi Tagóvoda
 
Gyöngyharmat Tagóvoda
 
Játszóház Tagóvoda
 
Piros Tagóvoda
 
Meseház Tagóvoda
 
Tehetséggondozó munkánk

Tehetséggondozás

Nevelőtestületünk – a differenciálás, és a felzárkóztatás mellett – nagyon fontosnak tartja a tehetséggondozást. Valljuk, hogy mindenki lehet tehetséges. Éppen ezért a tehetség hosszú távú nevelése szempontjából rendkívül fontosnak tartjuk a kora gyermekkori fejlesztést annak érdekében, hogy idejekorán ne szűküljön be a gyermekek érdeklődése. A 2010-2011-es nevelési évtől az Eszterlánc Óvodában bevezettük tehetséggondozó programunkat kísérleti jelleggel. A pozitív tapasztalatok hatására a 2012-2013 nevelési évtől minden tagóvodánk bekapcsolódott a tehetséggondozó programba.

Célunk:

A kiemelkedő tehetséggel rendelkező gyermekek felismerése és bevonása a tehetséggondozó programba.

Feladataink:

  • Az alkotó szabadság légkörének megteremtése
  • Önálló véleményalkotás fejlesztése
  • Kreativitás fejlesztése
  • Kudarctűrés fejlesztése
  • Sikerélmény biztosítása
  • Kitartás fejlesztése
  • Családdal való szoros kapcsolattartás

Tartalma

Tehetséggondozó programunk keretében tehetséggondozó műhelyek adnak lehetőséget az adott területen tehetséges gyermekeknek a kibontakozásra.

A 2013-2014-as nevelési évben a következő tehetséggondozó műhelyekben tevékenykedhetnek gyermekeink:

   

Eszterlánc Óvoda

„Máktündérek” – népi kismesterségek műhelye

„Aranysármányok” – énekes, táncos műhely

„Futrinkák” – mozgásos műhely

„Gólözön” – mozgásos műhely (foci)

Alagi Tagóvoda

„Varázsmanók” – mese-vers műhely

„Ugró mókusok” – mozgásos műhely

„Énekes pacsirták” – zenei műhely

„Tudorka” – logikai műhely (sakk)

Gyöngyharmat Tagóvoda

„Izgő-mozgó” - mozgásos műhely

„Fülemüle” – zenei műhely

„Csodabogár” – környezeti műhely

„Észkerék” – logikai műhely

János utcai Tagóvoda

„Pántlika” – néptáncos műhely

„Nyúlcipő” – mozgásos műhely

Posta utcai Tagóvoda

„Csutkababák” – kézműves műhely

„Tulipánfa” – énekes, táncos műhely

„Ugrifüles” – mozgásos műhely

   

A műhelyt vezető pedagógusok éves terv (26 alkalom) alapján végzik fejlesztő munkájukat.

Módszereink megegyeznek a mindennapi munkánk során alkalmazott módszerekkel. A többletet a tevékenységek tartalma, az alkalmazott újszerű technikák jelentik, miközben a gyermek előzetes ismereteire, tapasztalataira építünk. Nagy hangsúlyt kap a kreativitás fejlesztése, az együttműködés kialakítása, a szociális kompetenciák fejlesztése. Többszintű, érzékletes tanulásra van lehetőségük, személyes élményeken keresztül. A tehetséges gyermek erős oldalát fejlesztjük, miközben tehetségével összefüggő gyenge oldalait kiegyenlítjük.

A műhelymunka során olyan, biztonságot nyújtó, elfogadó légkört teremtünk, melyben tág cselekvési szabadságot biztosítunk, különféle megoldási lehetőséget adunk egy-egy feladat elvégzése során.

Tehetségazonosítás

A tehetséggondozó programba az 5. életévüket betöltött gyermekek kerülhetnek.

A tehetséges gyermekek szűrése, kiválasztása meghatározott metodika alapján történik. Elsősorban a gyermek saját óvodapedagógusának megfigyelésére építünk, melynek alapja az egyéni fejlettségmérő lap.

A program ideje alatt folyamatosan információt nyújtunk a szülőknek. A program végén mérjük az elégedettségét, vizsgálatokat végzünk el. A mérési eredményeket, tapasztalatokat összegezzük, elemezzük.

Óvodánk Tehetségpontként csatlakozott a Tehetségpontok országos hálózatába.

 
Látogatók

látogató olvassa a lapot.

 
Számláló
Indulás: 2008-08-24
 
Óra
 
Eseménynaptár
 
Aktuális
 
Óvodai beiratkozás
 
Tehetséggondozás
 
Háttérzene
 

Tartalom

Alicia Vikander - A legbiztosabb magyar forrásod az Oscar-díjas színésznõrõl! Képek, cikkek, hírek, minden egy helyen!    *****    -----Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!----    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints