DÓHSzK Óvodai Intézményegység
DÓHSzK Óvodai Intézményegység
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Intézményünkről
 
Eszterlánc Óvoda
 
János utcai Tagóvoda
 
Posta utcai Tagóvoda
 
Alagi Tagóvoda
 
Gyöngyharmat Tagóvoda
 
Játszóház Tagóvoda
 
Piros Tagóvoda
 
Meseház Tagóvoda
 
Tehetséggondozó munkánk

Tehetséggondozás

Nevelőtestületünk – a differenciálás, és a felzárkóztatás mellett – nagyon fontosnak tartja a tehetséggondozást. Valljuk, hogy mindenki lehet tehetséges. Éppen ezért a tehetség hosszú távú nevelése szempontjából rendkívül fontosnak tartjuk a kora gyermekkori fejlesztést annak érdekében, hogy idejekorán ne szűküljön be a gyermekek érdeklődése. A 2010-2011-es nevelési évtől az Eszterlánc Óvodában bevezettük tehetséggondozó programunkat kísérleti jelleggel. A pozitív tapasztalatok hatására a 2012-2013 nevelési évtől minden tagóvodánk bekapcsolódott a tehetséggondozó programba.

Célunk:

A kiemelkedő tehetséggel rendelkező gyermekek felismerése és bevonása a tehetséggondozó programba.

Feladataink:

  • Az alkotó szabadság légkörének megteremtése
  • Önálló véleményalkotás fejlesztése
  • Kreativitás fejlesztése
  • Kudarctűrés fejlesztése
  • Sikerélmény biztosítása
  • Kitartás fejlesztése
  • Családdal való szoros kapcsolattartás

Tartalma

Tehetséggondozó programunk keretében tehetséggondozó műhelyek adnak lehetőséget az adott területen tehetséges gyermekeknek a kibontakozásra.

A 2013-2014-as nevelési évben a következő tehetséggondozó műhelyekben tevékenykedhetnek gyermekeink:

   

Eszterlánc Óvoda

„Máktündérek” – népi kismesterségek műhelye

„Aranysármányok” – énekes, táncos műhely

„Futrinkák” – mozgásos műhely

„Gólözön” – mozgásos műhely (foci)

Alagi Tagóvoda

„Varázsmanók” – mese-vers műhely

„Ugró mókusok” – mozgásos műhely

„Énekes pacsirták” – zenei műhely

„Tudorka” – logikai műhely (sakk)

Gyöngyharmat Tagóvoda

„Izgő-mozgó” - mozgásos műhely

„Fülemüle” – zenei műhely

„Csodabogár” – környezeti műhely

„Észkerék” – logikai műhely

János utcai Tagóvoda

„Pántlika” – néptáncos műhely

„Nyúlcipő” – mozgásos műhely

Posta utcai Tagóvoda

„Csutkababák” – kézműves műhely

„Tulipánfa” – énekes, táncos műhely

„Ugrifüles” – mozgásos műhely

   

A műhelyt vezető pedagógusok éves terv (26 alkalom) alapján végzik fejlesztő munkájukat.

Módszereink megegyeznek a mindennapi munkánk során alkalmazott módszerekkel. A többletet a tevékenységek tartalma, az alkalmazott újszerű technikák jelentik, miközben a gyermek előzetes ismereteire, tapasztalataira építünk. Nagy hangsúlyt kap a kreativitás fejlesztése, az együttműködés kialakítása, a szociális kompetenciák fejlesztése. Többszintű, érzékletes tanulásra van lehetőségük, személyes élményeken keresztül. A tehetséges gyermek erős oldalát fejlesztjük, miközben tehetségével összefüggő gyenge oldalait kiegyenlítjük.

A műhelymunka során olyan, biztonságot nyújtó, elfogadó légkört teremtünk, melyben tág cselekvési szabadságot biztosítunk, különféle megoldási lehetőséget adunk egy-egy feladat elvégzése során.

Tehetségazonosítás

A tehetséggondozó programba az 5. életévüket betöltött gyermekek kerülhetnek.

A tehetséges gyermekek szűrése, kiválasztása meghatározott metodika alapján történik. Elsősorban a gyermek saját óvodapedagógusának megfigyelésére építünk, melynek alapja az egyéni fejlettségmérő lap.

A program ideje alatt folyamatosan információt nyújtunk a szülőknek. A program végén mérjük az elégedettségét, vizsgálatokat végzünk el. A mérési eredményeket, tapasztalatokat összegezzük, elemezzük.

Óvodánk Tehetségpontként csatlakozott a Tehetségpontok országos hálózatába.

 
Látogatók

látogató olvassa a lapot.

 
Számláló
Indulás: 2008-08-24
 
Óra
 
Eseménynaptár
 
Aktuális
 
Óvodai beiratkozás
 
Tehetséggondozás
 
Háttérzene
 

Tartalom

A csillagjövõ asztrológia,nagyon sok olvasmányt,ezoterikus,témákat,szoftvereket és óriási nyári akciókat ajánl, NEKED!    *****    Egy blog rólam, velem, mert szeretek ide írni. Ðzsí. *** Augusztus 25-én PlayDay, azaz játéknap sok-sok nyereménnyel! :)    *****    Tudod hol van és mit jelent a horoszkópodban a Felszálló holdcsomópont? A Chiron? A Lilith? Én megmondom.Látogass meg!    *****    Gyere és nézd meg a lovas és állatos blogom.Különbözõ érdekes történetekkel és sok friss blogbejegyzéssel.Jó nézelõdést!    *****    Ünnepi minijáték vár rád! Kattanj rá, küldd be a megoldást, és NYERJ! =)    *****    Az ASZTRO-suli mindenkit Szeretettel vár. Tanuld meg az asztrológiát a saját horoszkópod elemzésével -TELJESEN INGYEN!    *****    A csillagjövõ asztrológia portálon akció! Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Párkapcsolati elemzés 2000 Ft. katt!    *****    Szereted a humort, jó zenéket? Szeretnél ilyen mûsorban részt venni? Keress oldalamon!    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    PROJECT DC egy futurisztikus-disztópikus SZEREPJÁTÉK! Bármikor szívesen látjuk a csatlakozókat!    *****    Ne maradj le semmirõl, értesülj elsõ kézbõl a Selena Gomezzel kapcsolatos hírekrõl! Hat éve várja a látogatókat az oldal    *****    Református exmisszus-gyakornok, jégkorong, izomautók, rap zene. Igen, ez mind én vagyok! Hogyan? Nézz be és megtudod! :)    *****    Szeretsz írni? Lenne egy jó témád, amit megosztanál másokkal? Akkor kattints, és nyerj egy vendégposztot nálam! :)    *****    Kedveled Ian Somerhaldert? Odáig vagy a szépséges színésznõért, Nina Dobrevért? Kattints! Nem csak TVD rajongóknak!    *****    Szeretsz filmet nézni? Akkor itt a helyed! Nézz filmet facebook messengeren. Klikk ide!!!!    *****    MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER    *****    DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE! DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE!    *****    ***Egy blog. Egy lány. Egy élet.*** Ðzsí blogol. *G-PORTÁL KÖZÖSSÉGMENTÉS ugyanitt. Ha hiányzik a régi közösség.*BLOG***    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Nézz filmet facebook messengeren!!!! Klikk! Klikk!