DÓHSzK Óvodai Intézményegység
DÓHSzK Óvodai Intézményegység
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Intézményünkről
 
Eszterlánc Óvoda
 
János utcai Tagóvoda
 
Posta utcai Tagóvoda
 
Alagi Tagóvoda
 
Gyöngyharmat Tagóvoda
 
Játszóház Tagóvoda
 
Piros Tagóvoda
 
Meseház Tagóvoda
 
Gyakori kérdések

Gyakori kérdések
 

 

Kötelező-e három éves kortól a gyerekeket felvenni az óvodába?

A Köznevelési Törvény a kötelezettséget 2015. szeptembertől írja elő, abban az esetben, ha a gyermek az adott év augusztus 31-ig a harmadik életévét betölti. 

Kötelező-e a gyermekemet az óvodába beíratni?

Az óvodakötelezettség a gyermek 3 éves korától áll fenn. Azonban a szülő kérelmére a 3-4 éves gyermeket az óvodavezető és a védőnő javaslatára a jegyző felmentheti. Felmentés 5 éves kortól nem adható.

Az óvodai nevelésre kötelezett gyermekem járhat-e családi napközibe?

Amennyiben a gyermek 3-4 éves, családi napköziben is létesíthető jogviszony. Öt éves kortól kizárólag óvodában teljesíthető az óvodakötelezettség.

 Mikortól kell/lehet a gyermeket óvodába beíratni?

Intézményünk három éves kortól fogadja a gyermekeket. Beíratni bármikor lehet, de célszerű a fenntartó által kitűzött napokon, ami minden évben március-április két napjára tevődik. Ekkor azokat a gyermekeket érdemes beíratni, akik az adott év december 31-ig a harmadik életévüket betöltötték.

Kötelező-e a gyermeket az óvodába felvenni?

Az óvodába azokat a gyermekeket kötelező felvenni, akik az adott év augusztus 31-ig a 3. életévüket betöltik. Amennyiben a férőhely lehetővé teszi, év közben is felvehető az a gyermek, aki törvény szerint még nem óvodaköteles, azaz adott évet követő január hónaptól kezdődően tölti be a harmadik életévét. A jelentkezés az ő esetükben folyamatos, és a jelentkezés időpontjában fennálló szabad férőhelyek száma teszi lehetővé elsődlegesen a pozitív elbírálást.

A felvételnél szempont-e az érkezési sorrend?

Nem. A beiratkozás mindkét napon 8.00-16.00 óráig van. Ebben az időintervallumban bármikor be lehet iratkozni.

Ágy és szobatisztának kell-e lenni a gyermeknek?

Igen! Az óvoda a bölcsődével ellentétben nem szociális, hanem nevelési intézmény. Sem személyi, sem tárgyi feltételek nincsenek az óvodákban a pelenkázáshoz. Amennyiben a gyermek még nem szoba, illetve ágytiszta, úgy lehet kérni az óvodába járás alóli felmentést a jegyzőtől.

A beiratkozáshoz az egész családnak meg kell jelennie?

Nem. Elég, ha egy felnőtt íratja be a gyermeket, hiszen ez csak adatfelvétel. Ekkor arra sincs lehetőség, hogy az óvodát megtekintsék, illetve, hogy gyermekük játsszon a csoportokban, vagy az udvaron.

Az adatlap online is letölthető. Kérjük, az adatlapot nyomtatott betűvel szíveskedjenek kitölteni! Az adatlapot és mellékleteit a beiratkozás időpontjában kell személyesen behozni az óvodába.

A szülőnek meg kell-e jelennie személyesen a beiratkozáskor?

Nem! Amennyiben egyik szülő sem tud megjelenni a beiratkozáskor, úgy bármely más személy is beírathatja, de ebben az esetben a szülő részéről meghatalmazás szükséges.

A lakóhelyhez legközelebb eső, illetve a körzetileg illetékes óvodába veszik fel a gyermeket?

Törekszünk arra, hogy így legyen, azonban ez sajnos nem minden esetben valósítható meg. Előfordul, hogy nem a körzetileg illetékes, illetve a lakóhelyhez legközelebb eső óvodába nyer felvételt a gyermek.

Amennyiben még nincs lakcímkártyájuk, be lehet-e íratni a gyermeket?

A beiratkozáshoz a gyermek és legalább az egyik szülő 3 hónapnál régebbi lakcímkártyája is szükséges, amivel igazolni tudják, hogy dunakeszi lakosok. Amennyiben még nem költöztek ide, úgy elfogadjuk az adás-vételi szerződést, illetve a bérleti szerződést is.

Szükséges-e munkáltatói igazolás?

Nem

A beiratkozással, illetve felvétellel kapcsolatos kérdésekben közvetlenül az óvodavezetőt kell keresni?

Nem. A titkárságon személyesen, vagy telefonon is lehet érdeklődni. Ebben az esetben is ugyanolyan korrekt, és kielégítő választ kapnak, mint ha az óvodavezetővel beszélnének.

A gyermek abba a csoportba kerül-e, ahová a szülő szeretné?

A csoportbeosztásról az óvodavezető dönt. Kérni lehet, ha valamelyik csoportba szeretnék a gyermeket, de ezt nem minden esetben tudjuk figyelembe venni. Vannak ugyanis olyan pedagógiai szempontok, melyek az egészséges közösség kialakításának szempontjából elsődlegesek (pl. arányos elosztás életkorok, nemek szerint)

Az intézmény fogad-e sajátos nevelési igényű gyermekeket?

Amennyiben a gyermek integráltan nevelhető és erről az országos szakértői bizottságok valamelyike szakértői véleményt ad, illetve kijelöli intézményegységünket, tudjuk fogadni a beszédfogyatékos, a látás-és hallássérült, az enyhén értelmi fogyatékos és az ép értelmű autista gyermekeket.

 

 

 

 
Látogatók

látogató olvassa a lapot.

 
Számláló
Indulás: 2008-08-24
 
Óra
 
Eseménynaptár Intézményegység
 
Aktuális
 
Óvodai beiratkozás
 
Tehetséggondozás
 
Háttérzene
 

Tartalom

Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Adóbevallás 2018 sms, határidõ, nyomtatvány és tudnivalók itt    *****    AJÁNDÉKOZZ ASZTROLÓGIAI ELEMZÉST, SZÜLETÉSNAPRA IS SZÉP AJÁNDÉK!    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Szereted az animéket és mangákat? Megismernél egy új fansub csapatot? Akkor itt a helyed! A rókák várnak rád ;)    *****    Szeretnél saját lovat?De nem engedheted meg magadnak? Katt!Nevelj nálunk virtuálisan! Nevelj, tenyéssz versenyezz!    *****    EBERTIN: Kozmobiológia    *****    Megérkeztek az útvesztõk a Mesetárba! Kukkantsatok be egy kis ceruzakoptatásra - vagy egy jó mesére!    *****    Aktív Friss Ingatlanok Debrecenben lakások, házak, villák, telehelyek széles választéka Aktív Friss Ingatlanok Debrecen    *****    MARGOT ROBBIE MAGYARORSZÁG - ÉRTESÜLJ ELSÕ KÉZBÕL AZ OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕVEL KAPCSOLATOS HÍREKRÕL - MARGOT ROBBIE MO    *****    Újra elindult a Hungarian Super Mario Fan Club! Hírek, cikkek, érdekességek a Super Mario világából.    *****    Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha    *****    A Sortilegio sztárjainak új közös mexikói sorozata! Ha te is imádod Ana Brenda Contrerast és David Zepedat nézz be!    *****    Te is próbálsz bevételre szert tenni a portálodon? Lehet, hogy nem jelennek meg a hirdetéseid? Ne ess el a bevételedtõl!    *****    Avon vásárló vagy de unod, hogy a tanácsadód várat állandóan? Esetleg eltûnt? Az Õ kedvezményeit inkább te vlltanád be??    *****    Kérlek segítsd egyesületünk munkáját az adód 1%-kal. Nézd meg a rendezvényeinket is. 2018. március 24.-én várunk!    *****    A HUN-Tv kezet nyújt: Az Élet Magazin elõadásai, köztük Asztrológia elõadásom