DÓHSzK Óvodai Intézményegység
DÓHSzK Óvodai Intézményegység
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Intézményünkről
 
Eszterlánc Óvoda
 
János utcai Tagóvoda
 
Posta utcai Tagóvoda
 
Alagi Tagóvoda
 
Gyöngyharmat Tagóvoda
 
Játszóház Tagóvoda
 
Piros Tagóvoda
 
Meseház Tagóvoda
 
Gyakori kérdések

Gyakori kérdések
 

 

Kötelező-e három éves kortól a gyerekeket felvenni az óvodába?

A Köznevelési Törvény a kötelezettséget 2015. szeptembertől írja elő, abban az esetben, ha a gyermek az adott év augusztus 31-ig a harmadik életévét betölti. 

Kötelező-e a gyermekemet az óvodába beíratni?

Az óvodakötelezettség a gyermek 3 éves korától áll fenn. Azonban a szülő kérelmére a 3-4 éves gyermeket az óvodavezető és a védőnő javaslatára a jegyző felmentheti. Felmentés 5 éves kortól nem adható.

Az óvodai nevelésre kötelezett gyermekem járhat-e családi napközibe?

Amennyiben a gyermek 3-4 éves, családi napköziben ios létesíthető jogviszony. Öt éves kortól kizárólag óvodában teljesíthető az óvodakötelezettség.

 Mikortól kell/lehet a gyermeket óvodába beíratni?

Intézményünk három éves kortól fogadja a gyermekeket. Beíratni bármikor lehet, de célszerű a fenntartó által kitűzött napokon, ami minden évben március-április két napjára tevődik. Ekkor azokat a gyermekeket érdemes beíratni, akik az adott év augusztus 31-ig a harmadik életévüket betöltötték.

Kötelező-e a gyermeket az óvodába felvenni?

Az óvodába azokat a gyermekeket kötelező felvenni, akik az adott év augusztus 31-ig a 3. életévüket betöltik.

A felvételnél szempont-e az érkezési sorrend?

Nem. A beiratkozás mindkét napon 8.00-16.00 óráig van. Ebben az időintervallumban bármikor be lehet iratkozni.

Ágy és szobatisztának kell-e lenni a gyermeknek?

Igen! Az óvoda a bölcsődével ellentétben nem szociális, hanem nevelési intézmény. Sem személyi, sem tárgyi feltételek nincsenek az óvodákban a pelenkázáshoz.Amennyiben a gyermek még nem szobatiszta, úgy lehet kérni a az óvodába járás alóli felmentést a jegyzőtől.

A beiratkozáshoz az egész családnak meg kell jelennie?

Nem. Elég, ha egy felnőtt íratja be a gyermeket, hiszen ez csak adatfelvétel. Ekkor arra sincs lehetőség, hogy az óvodát megtekintsék, illetve, hogy gyermekük játsszon a csoportokban, vagy az udvaron.

Az adatlap online is letölthető. Kérjük, az adatlapot nyomtatott betűvel szíveskedjenek kitölteni! Az adatlapot és mellékleteit a beiratkozás időpontjában kell személyesen behozni az óvodába. 

A lakóhelyhez legközelebb eső, illetve a körzetileg illetékes óvodába veszik fel a gyermeket?

Törekszünk arra, hogy így legyen, azonban ez sajnos nem minden esetben valósítható meg. Előfordul, hogy nem a körzetileg illetékes, illetve a lakóhelyhez legközelebb eső óvodába nyer felvételt a gyermek.

Amennyiben még nincs lakcímkártyájuk, be lehet-e íratni a gyermeket?

A beiratkozáshoz a gyermek és legalább az egyik szülő 3 hónapnál régebbi lakcímkártyája is szükséges, amivel igazolni tudják, hogy dunakeszi lakosok. Amennyiben még nem költöztek ide, úgy elfogadjuk az adás-vételi szerződést, illetve a bérleti szerződést is.

Szükséges-e munkáltatói igazolás?

Nem

A beiratkozással, illetve felvétellel kapcsolatos kérdésekben közvetlenül az óvodavezetőt kell keresni?

Nem. A titkárságon személyesen, vagy telefonon is lehet érdeklődni. Ebben az esetben is ugyanolyan korrekt, és kielégítő választ kapnak, mint ha az óvodavezetővel beszélnének.

A gyermek abba a csoportba kerül-e, ahová a szülő szeretné?

A csoportbeosztásról az óvodavezető dönt. Kérni lehet, ha valamelyik csoportba szeretnék a gyermeket, de ezt nem minden esetben tudjuk figyelembe venni. Vannak ugyanis olyan pedagógiai szempontok, melyek az egészséges közösség kialakításának szempontjából elsődlegesek (pl. arányos elosztás életkorok, nemek szerint)

Az intézmény fogad-e sajátos nevelési igényű gyermekeket?

Amennyiben a gyermek integráltan nevelhető és erről az országos szakértői bizottságok valamelyike szakértői véleményt ad, tudjuk fogadni a beszédfogyatékos, a látás-és hallássérült, az enyhén értelmi fogyatékos és az ép értelmű autista gyermekeket.

 

 

 
Látogatók

látogató olvassa a lapot.

 
Számláló
Indulás: 2008-08-24
 
Óra
 
Eseménynaptár
 
Aktuális
 
Óvodai beiratkozás
 
Tehetséggondozás
 
Háttérzene
 

Tartalom

ÚJRA NYITVA! ~FBLOG~ ÁLLATKÍSÉRLETEKTÕL MENTES A SMINKED? ~HAMAROSAN KREDIT NYEREMÉNY! TERMÉKTESZTEK!~FBLOG~ÚJRA NYITVA!    *****    Astropapa-iskolája mindenkit szeretettel vár és INGYENES TANÁCSOT AD minden kedves érdeklõdõnek!    *****    Supernatural - ODaát - 13. ÉVad - Extrák - Infók - ÉRdekességek - ODaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - ODaát    *****    A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!    *****    | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale |    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Infrashape Horizontal fittness stúdió Debrecen