DÓHSzK Óvodai Intézményegység
DÓHSzK Óvodai Intézményegység
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Intézményünkről
 
Eszterlánc Óvoda
 
János utcai Tagóvoda
 
Posta utcai Tagóvoda
 
Alagi Tagóvoda
 
Gyöngyharmat Tagóvoda
 
Játszóház Tagóvoda
 
Piros Tagóvoda
 
Meseház Tagóvoda
 
Gyakori kérdések

Gyakori kérdések
 

 

Kötelező-e három éves kortól a gyerekeket felvenni az óvodába?

A Köznevelési Törvény a kötelezettséget 2015. szeptembertől írja elő, abban az esetben, ha a gyermek az adott év augusztus 31-ig a harmadik életévét betölti. 

Kötelező-e a gyermekemet az óvodába beíratni?

Az óvodakötelezettség a gyermek 3 éves korától áll fenn. Azonban a szülő kérelmére a 3-4 éves gyermeket az óvodavezető és a védőnő javaslatára a jegyző felmentheti. Felmentés 5 éves kortól nem adható.

Az óvodai nevelésre kötelezett gyermekem járhat-e családi napközibe?

Amennyiben a gyermek 3-4 éves, családi napköziben ios létesíthető jogviszony. Öt éves kortól kizárólag óvodában teljesíthető az óvodakötelezettség.

 Mikortól kell/lehet a gyermeket óvodába beíratni?

Intézményünk három éves kortól fogadja a gyermekeket. Beíratni bármikor lehet, de célszerű a fenntartó által kitűzött napokon, ami minden évben március-április két napjára tevődik. Ekkor azokat a gyermekeket érdemes beíratni, akik az adott év augusztus 31-ig a harmadik életévüket betöltötték.

Kötelező-e a gyermeket az óvodába felvenni?

Az óvodába azokat a gyermekeket kötelező felvenni, akik az adott év augusztus 31-ig a 3. életévüket betöltik.

A felvételnél szempont-e az érkezési sorrend?

Nem. A beiratkozás mindkét napon 8.00-16.00 óráig van. Ebben az időintervallumban bármikor be lehet iratkozni.

Ágy és szobatisztának kell-e lenni a gyermeknek?

Igen! Az óvoda a bölcsődével ellentétben nem szociális, hanem nevelési intézmény. Sem személyi, sem tárgyi feltételek nincsenek az óvodákban a pelenkázáshoz.Amennyiben a gyermek még nem szobatiszta, úgy lehet kérni a az óvodába járás alóli felmentést a jegyzőtől.

A beiratkozáshoz az egész családnak meg kell jelennie?

Nem. Elég, ha egy felnőtt íratja be a gyermeket, hiszen ez csak adatfelvétel. Ekkor arra sincs lehetőség, hogy az óvodát megtekintsék, illetve, hogy gyermekük játsszon a csoportokban, vagy az udvaron.

Az adatlap online is letölthető. Kérjük, az adatlapot nyomtatott betűvel szíveskedjenek kitölteni! Az adatlapot és mellékleteit a beiratkozás időpontjában kell személyesen behozni az óvodába. 

A lakóhelyhez legközelebb eső, illetve a körzetileg illetékes óvodába veszik fel a gyermeket?

Törekszünk arra, hogy így legyen, azonban ez sajnos nem minden esetben valósítható meg. Előfordul, hogy nem a körzetileg illetékes, illetve a lakóhelyhez legközelebb eső óvodába nyer felvételt a gyermek.

Amennyiben még nincs lakcímkártyájuk, be lehet-e íratni a gyermeket?

A beiratkozáshoz a gyermek és legalább az egyik szülő 3 hónapnál régebbi lakcímkártyája is szükséges, amivel igazolni tudják, hogy dunakeszi lakosok. Amennyiben még nem költöztek ide, úgy elfogadjuk az adás-vételi szerződést, illetve a bérleti szerződést is.

Szükséges-e munkáltatói igazolás?

Nem

A beiratkozással, illetve felvétellel kapcsolatos kérdésekben közvetlenül az óvodavezetőt kell keresni?

Nem. A titkárságon személyesen, vagy telefonon is lehet érdeklődni. Ebben az esetben is ugyanolyan korrekt, és kielégítő választ kapnak, mint ha az óvodavezetővel beszélnének.

A gyermek abba a csoportba kerül-e, ahová a szülő szeretné?

A csoportbeosztásról az óvodavezető dönt. Kérni lehet, ha valamelyik csoportba szeretnék a gyermeket, de ezt nem minden esetben tudjuk figyelembe venni. Vannak ugyanis olyan pedagógiai szempontok, melyek az egészséges közösség kialakításának szempontjából elsődlegesek (pl. arányos elosztás életkorok, nemek szerint)

Az intézmény fogad-e sajátos nevelési igényű gyermekeket?

Amennyiben a gyermek integráltan nevelhető és erről az országos szakértői bizottságok valamelyike szakértői véleményt ad, tudjuk fogadni a beszédfogyatékos, a látás-és hallássérült, az enyhén értelmi fogyatékos és az ép értelmű autista gyermekeket.

 

 

 
Látogatók

látogató olvassa a lapot.

 
Számláló
Indulás: 2008-08-24
 
Óra
 
Eseménynaptár
 
Aktuális
 
Óvodai beiratkozás
 
Tehetséggondozás
 
Háttérzene
 

Tartalom

A csillagjövõ asztrológia,nagyon sok olvasmányt,ezoterikus,témákat,szoftvereket és óriási nyári akciókat ajánl, NEKED!    *****    Egy blog rólam, velem, mert szeretek ide írni. Ðzsí. *** Augusztus 25-én PlayDay, azaz játéknap sok-sok nyereménnyel! :)    *****    Tudod hol van és mit jelent a horoszkópodban a Felszálló holdcsomópont? A Chiron? A Lilith? Én megmondom.Látogass meg!    *****    Gyere és nézd meg a lovas és állatos blogom.Különbözõ érdekes történetekkel és sok friss blogbejegyzéssel.Jó nézelõdést!    *****    Ünnepi minijáték vár rád! Kattanj rá, küldd be a megoldást, és NYERJ! =)    *****    Az ASZTRO-suli mindenkit Szeretettel vár. Tanuld meg az asztrológiát a saját horoszkópod elemzésével -TELJESEN INGYEN!    *****    A csillagjövõ asztrológia portálon akció! Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Párkapcsolati elemzés 2000 Ft. katt!    *****    Szereted a humort, jó zenéket? Szeretnél ilyen mûsorban részt venni? Keress oldalamon!    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    PROJECT DC egy futurisztikus-disztópikus SZEREPJÁTÉK! Bármikor szívesen látjuk a csatlakozókat!    *****    Ne maradj le semmirõl, értesülj elsõ kézbõl a Selena Gomezzel kapcsolatos hírekrõl! Hat éve várja a látogatókat az oldal    *****    Református exmisszus-gyakornok, jégkorong, izomautók, rap zene. Igen, ez mind én vagyok! Hogyan? Nézz be és megtudod! :)    *****    Szeretsz írni? Lenne egy jó témád, amit megosztanál másokkal? Akkor kattints, és nyerj egy vendégposztot nálam! :)    *****    Kedveled Ian Somerhaldert? Odáig vagy a szépséges színésznõért, Nina Dobrevért? Kattints! Nem csak TVD rajongóknak!    *****    Szeretsz filmet nézni? Akkor itt a helyed! Nézz filmet facebook messengeren. Klikk ide!!!!    *****    MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER    *****    DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE! DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE!    *****    ***Egy blog. Egy lány. Egy élet.*** Ðzsí blogol. *G-PORTÁL KÖZÖSSÉGMENTÉS ugyanitt. Ha hiányzik a régi közösség.*BLOG***    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Nézz filmet facebook messengeren!!!! Klikk! Klikk!