DÓHSzK Óvodai Intézményegység
DÓHSzK Óvodai Intézményegység
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Intézményünkről
 
Eszterlánc Óvoda
 
János utcai Tagóvoda
 
Posta utcai Tagóvoda
 
Alagi Tagóvoda
 
Gyöngyharmat Tagóvoda
 
Játszóház Tagóvoda
 
Piros Tagóvoda
 
Meseház Tagóvoda
 
Gyakori kérdések

Gyakori kérdések
 

 

Kötelező-e három éves kortól a gyerekeket felvenni az óvodába?

A Köznevelési Törvény a kötelezettséget 2015. szeptembertől írja elő, abban az esetben, ha a gyermek az adott év augusztus 31-ig a harmadik életévét betölti. 

Kötelező-e a gyermekemet az óvodába beíratni?

Az óvodakötelezettség a gyermek 3 éves korától áll fenn. Azonban a szülő kérelmére a 3-4 éves gyermeket az óvodavezető és a védőnő javaslatára a jegyző felmentheti. Felmentés 5 éves kortól nem adható.

Az óvodai nevelésre kötelezett gyermekem járhat-e családi napközibe?

Amennyiben a gyermek 3-4 éves, családi napköziben ios létesíthető jogviszony. Öt éves kortól kizárólag óvodában teljesíthető az óvodakötelezettség.

 Mikortól kell/lehet a gyermeket óvodába beíratni?

Intézményünk három éves kortól fogadja a gyermekeket. Beíratni bármikor lehet, de célszerű a fenntartó által kitűzött napokon, ami minden évben március-április két napjára tevődik. Ekkor azokat a gyermekeket érdemes beíratni, akik az adott év augusztus 31-ig a harmadik életévüket betöltötték.

Kötelező-e a gyermeket az óvodába felvenni?

Az óvodába azokat a gyermekeket kötelező felvenni, akik az adott év augusztus 31-ig a 3. életévüket betöltik.

A felvételnél szempont-e az érkezési sorrend?

Nem. A beiratkozás mindkét napon 8.00-16.00 óráig van. Ebben az időintervallumban bármikor be lehet iratkozni.

Ágy és szobatisztának kell-e lenni a gyermeknek?

Igen! Az óvoda a bölcsődével ellentétben nem szociális, hanem nevelési intézmény. Sem személyi, sem tárgyi feltételek nincsenek az óvodákban a pelenkázáshoz.Amennyiben a gyermek még nem szobatiszta, úgy lehet kérni a az óvodába járás alóli felmentést a jegyzőtől.

A beiratkozáshoz az egész családnak meg kell jelennie?

Nem. Elég, ha egy felnőtt íratja be a gyermeket, hiszen ez csak adatfelvétel. Ekkor arra sincs lehetőség, hogy az óvodát megtekintsék, illetve, hogy gyermekük játsszon a csoportokban, vagy az udvaron.

Az adatlap online is letölthető. Kérjük, az adatlapot nyomtatott betűvel szíveskedjenek kitölteni! Az adatlapot és mellékleteit a beiratkozás időpontjában kell személyesen behozni az óvodába. 

A lakóhelyhez legközelebb eső, illetve a körzetileg illetékes óvodába veszik fel a gyermeket?

Törekszünk arra, hogy így legyen, azonban ez sajnos nem minden esetben valósítható meg. Előfordul, hogy nem a körzetileg illetékes, illetve a lakóhelyhez legközelebb eső óvodába nyer felvételt a gyermek.

Amennyiben még nincs lakcímkártyájuk, be lehet-e íratni a gyermeket?

A beiratkozáshoz a gyermek és legalább az egyik szülő 3 hónapnál régebbi lakcímkártyája is szükséges, amivel igazolni tudják, hogy dunakeszi lakosok. Amennyiben még nem költöztek ide, úgy elfogadjuk az adás-vételi szerződést, illetve a bérleti szerződést is.

Szükséges-e munkáltatói igazolás?

Nem

A beiratkozással, illetve felvétellel kapcsolatos kérdésekben közvetlenül az óvodavezetőt kell keresni?

Nem. A titkárságon személyesen, vagy telefonon is lehet érdeklődni. Ebben az esetben is ugyanolyan korrekt, és kielégítő választ kapnak, mint ha az óvodavezetővel beszélnének.

A gyermek abba a csoportba kerül-e, ahová a szülő szeretné?

A csoportbeosztásról az óvodavezető dönt. Kérni lehet, ha valamelyik csoportba szeretnék a gyermeket, de ezt nem minden esetben tudjuk figyelembe venni. Vannak ugyanis olyan pedagógiai szempontok, melyek az egészséges közösség kialakításának szempontjából elsődlegesek (pl. arányos elosztás életkorok, nemek szerint)

Az intézmény fogad-e sajátos nevelési igényű gyermekeket?

Amennyiben a gyermek integráltan nevelhető és erről az országos szakértői bizottságok valamelyike szakértői véleményt ad, tudjuk fogadni a beszédfogyatékos, a látás-és hallássérült, az enyhén értelmi fogyatékos és az ép értelmű autista gyermekeket.

 

 

 
Látogatók

látogató olvassa a lapot.

 
Számláló
Indulás: 2008-08-24
 
Óra
 
Eseménynaptár
 
Aktuális
 
Óvodai beiratkozás
 
Tehetséggondozás
 
Háttérzene
 

Tartalom

Alicia Vikander - A legbiztosabb magyar forrásod az Oscar-díjas színésznõrõl! Képek, cikkek, hírek, minden egy helyen!    *****    -----Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!----    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints